5 Temmuz 2012 Perşembe

YEMEK YERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?

  




   Yaşamak için beslenmek zorundayız.Fakat beslenmeyi sadece yemek yemek olarak görmemek gerekiyor.Günde en az 3 öğün yemek yemeliyiz ve yeterince su içmeliyiz.Midemizin yemeğe ihtiyacı yok,hücrelerimizin besine,vitamine ve minerallere ihtiyacı var.Bu yüzden hücrelerimize besin,vitamin ve mineralleri verebilmek için bilinçli bir şekilde yediklerimize ve içtiklerimize özen göstermeliyiz.
   Protein nedir? Nereden alınır? Karbonhidrat nedir? Nereden alınır? vb. bunlar hakkında öğrenmemiz gereken çok şey var.Çünkü bunları bilmezsek,vücudumuza nelerin lazım olduğunu da bilemeyiz.
   Günümüzde bu gelişmelerin ışığında vücudumuzun ihtiyacı olan tüm besinlerin tamamlanabilmesi için,bilimsel daışma kurulları tarafından formüle edilen,güvenilir bir firma tarafından imal edilen ek gıda takviyelerinden faydalanmak en akıllıca yol olarak görülebilir.
Sağlıklı günler dilerim...

Okşan DİNÇEL
 0536 612 90 09



www.kilokontrolyolu.com



ilgili link: ek gıda takviyesi, herbalife, satış, sipariş
ek gıda

3 yorum:

  1. Öncelikle karar vermemiz gerekiyor. Yaşamak için mi yemek yemeliyiz, yoksa yemek için mi yaşamalıyız? İşte bütün mesele budur.

    YanıtlaSil
  2. "Atın ölümü arpadan olsun" bu atasözü tam da şu anda çoğumuzun yaşam felsefesini anlatıyor. Kendimize, yediğimize, içtiğimize, yaşadıklarımıza, sevdiklerimize, sağlığımıza kısacası hiç bir şeyimize özen göstermiyoruz. Doktorlar yatma vakti yaklaştıkça yemek yememeye dikkat edin diyorlar, birisi oradan çıkıyor, valla ben yatarken yarım ekmek yemezsem uyku tutmuyor diye övünerek anlatıyor. Sonra da 3-5 yıl sonra, tansiyon yada şeker hastası olup devletin hastahanelerinde hizmet istiyor.
    Aslında bilinçli bir şekilde yaşamak kesinlikle yaşam kalitemizi arttıracaktır. Dikkat edeceğimiz küçük ayrıntılar bize ilerleyen yaşlarımızda belkide kurtarıcı olacaklar. Yediğimiz yemek her ne olursa olsun, ilk yediğimiz lokma ile son lokma arasında hiç bir lezzet farkı yok. Bu yüzden yemek porsiyonlarımızı her zaman kontrol altında tutalım.

    YanıtlaSil
  3. Hep bir boş vermişlik, hep bir vurdumduymazlık kendimizi bitiriyoruz farkında olmadan. Çırpınışlar ev için, araba için mal mülk için, sağlığımız için hiç bir şey yapmıyoruz, hatta sağlık sorunları ile ilgili gelen sinyalleri de görmezden gelebiliyoruz. Birazcık bile olsa sağlık ve yaşam kalitemiz ile ilgili farkında olmamız bize çok şey katacaktır.

    YanıtlaSil